Malta kava Coffee Cruise PAPUA NEW GUINEA 250g
Jūsų kontaktai
Aprašymas
100% Kavos pasitenkinimo garantija
Mes siekiame tiekti kavą, kurią įsimylėsite kiekvieną kartą ją gamindami ir ragaudami. Tačiau suprantame, kad kartais galite išsirinkti ne visai jūsų skonį atitinkančią rūšį.
Būtent dėl to, suteikiame vienkartinę Coffee Cruise kavos keitimo garantiją – nepatikusią kavą galėsite pakeisti į kitą, labiau Jūsų skonį atitinkančią kavos rūšį, kurią padėsime parinkti specialiai Jums! Plačiau apie tai galite pasiskaityti D.U.K. arba kavos garantijos skiltyje.
P.S. Prieš įsigyjant kavos pupeles, visuomet galite pasikonsultuoti su mumis. Mielai padėsime atrasti Jūsų mėgstamiausią Coffee Cruise skonį!
Turtingoji Papua Naujoji Gvinėja
Papua Naujoji Gvinėja skamba be galo egzotiškai ir tolimai. Įsikūrusi Ramiajame vandenyne rytinėje Naujosios Gvinėjos salos dalyje Papua Naujoji Gvinėja savyje talpina daugiau nei tūkstantį tautų, su išskirtiniais papročiais, kalbomis, istorijomis. Pas mus, į Lietuvą, kava atvyksta iš šios šalies Chuave regiono, esančio netoli Bismarko kalnagūbrio, kurio aukštis iki 4509 m. Palypėję į tokias aukštumas pamatome uolas ir akmenis, bet čia neužtrukime, leiskimės papėdės tropines džiungles ir alpines pievas.
Augimo vieta
Bismarko kalnagūbrio papėdėje įsikūrę nedideli kavos augintojų ūkiai, kurie labiau panašūs į poilsio sodybas, nei į kavos pramone užsiimančius verslus. Čia tvyro ramybė, harmonija su žmogumi ir gamta. Mažieji ūkiai gali turėti tik po kelis kavamedžius ir po tris hektarusmedžius. Kavos auginimas čia yra tapęs gyvenimo būdu, malonia veikla, leidžiančia džiaugtis gamtos malonumais ir tuo pačiu turėti pragyvenimo šaltinį. Papua Naujoje Gvinėjoje auga išskirtinė Elimbari kava, kurios uogos dažnai prilyginamos vyšnioms, dėl panašios spalvos ir dydžio.
Šios kavos apdorojimo procesas nėra trumpas, iš nuskintų uogų pirma pašalinamos išspaudos, vėliau kava ilgiau nei 24 valandas džiovinama. Po džiovinimo proceso seka fermentacija tam specialiai paruoštose medinėse dėžėse. Vėliau rūšiuojama rankomis bei ruošiama eksportui. Didžioji dalis darbų atliekama žmogaus, norint išlaikyti nepriekaištingą kavos kokybę. Ūkių savininkai siekia kuo daugiau darbų atlikti patys, kontroliuoti ne tik auginimo, bet ir apdorojimo procesus, kad iš jų išvykusi kava išlaikyti jai priklausančią aukštą vertę.
Aromatas
Man labai patiko! Tikrai skani ir labai aromatinga kava!